Kleur de toekomst in Malang

Nieuws 2020


update Covid-19 in Malang september 2020

 

 

 

Malang zit nog steeds in een lock-down. Dit betekent dat de kinderen nog steeds niet naar school gaan en het ziet er naar uit dat dat dit jaar ook niet meer zal gebeuren. Voor Fajar, Hannah en Buyung zijn het zware tijden, de hele dag (en voor Fajar ook nacht) opgescheept met zo'n 20 pubers.

Voor de kinderen zijn het ook zware tijden. Gelukkig hebben ze een strak dagritme. Op normale tijd opstaan, voor het ontbijt zorgen en ontbijten. Daarna (verplicht) sporttenue aan en gymnastiekoefeningen doen. Die worden gefilmd en de filmpjes worden naar school gestuurd (eis van de school). Na het sporten schooluniformen aan en mondkapjes op om online de lessen te volgen.

Het was een probleem om de online lessen te volgen omdat er maar een paar laptops in huis waren. Buyung en Hannah hebben er in eerste instantie wat kunnen lene zodat de kinderen hun overgangsexamens konden maken, maar geleende spullen moeten terug. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen hun lessen kunnen volgen en hun opdrachten kunnen maken hebben we een aantal laptops bijgekocht. Ook hebben we beltegoed bij moeten kopen omdat de internetverbinding in het huis via een telefoonlijn loopt.

In de middag maken de kinderen hun huiswerk, voeren hun corveetaken uit en hangen wat rond in de tuin, maken muziek en zingen samen tot het bedtijd is.

 PHOTO-2020-09-16-07-18-32 (3)PHOTO-2020-09-16-07-18-31 (1)PHOTO-2020-09-16-07-18-30


Corona in Malang

corona malang

Ook in Malang heeft men te maken met het corona virus.
De kinderen gaan niet naar school en zitten dus de hele dag in Lokon.
Iedereen is verplicht om een mondkapje te dragen, maar waar haal je dat vandaan in een tijd van schaarste en wanneer je geen geld hebt?

 


De kinderen die examens moeten maken, maken die online. Het heeft Buyung en Hannah heel wat kruim gekost om de nodige laptops en mobiele telefoons (voor het online maken van de examens) bij elkaar te schrapen.

Anderhalve meter afstand houden gaat niet lukken als je met zoveel mensen in een klein huis woont.

We hopen maar dat de crisis snel voorbij is en dat ook in Indonesië het leven weer snel normaal wordt.


Geslaagd

 

Wiwin en Iwan zijn allebei, met prachtige cijfers, geslaagd voor de opleiding tot verpleegkundige. Ze hebben allebei werk  en wonen niet meer in Lokon.

wiwin en iwan

 

Hun brieven kunt u lezen in hun eigen profiel onder studenten\geslaagden

contact:
info@stichting-malang.nl

Breestraat 9
5528 AA Hoogeloon
Nederland

Rekeningnummer:
NL 34 RABO 0122 8434 44